Voltride Magazín

Tie najlepšie elektrické kolobežky za rok 2022

 

Hľadáte naj kolobežku z hľadiska výkonu, rýchlosti či pohodlia z tých, ktoré v roku 2022 patrili k najobľúbenejším? Potom ste na správnej adrese. Pripravili sme pre vás výber najlepších elektrických kolobežiek podľa obľúbenosti Max Blinker jazdcov, s ktorými ohúrite aj v roku 2023.

 

Rebríček najobľúbenejších modelov

#1 Vsett 10+ Najvýkonnejšia
#2 Vsett 9+ Najväčší dojazd v kategórii
#3 Inokim OXO Najkrajšia
#4 Dualtron Mini Dual Brake Pohodlie so štvornásobným odpružením
#5 Zero 10X Najvšestrannejšia
#6 E-Twow GT SL Najľahšia
#7 HX X8 S vymeniteľnou batériou
#8 Dualtron Victor Najrýchlejšia4
#9 SXT Monster Offroad so sedadlom
#10 Vsett 8+ Bezúdržbová

 

 

#1 Vsett 10+

Maximálna testovaná rýchlosť: 67,41 km/h
Maximálny testovaný výkon: 3667 W
Maximálny testovaný dojazd: 90,43 km (v závislosti od veľkosti batérie)
Váha: 36 - 39 kg
Nosnosť: 130 kg

 

 

Výhody a nevýhody Vsett 10+

 

Výhody
  • 2 nabíjacie porty a rýchlonabíjanie
  • Smerovky
  • Silné predné svetlo
  • Sklopné riadidlá
Nevýhody
  • Lacnejšie plasty nášlapnej plochy
  • Blatníky
  • Umiestnenie nabíjacích portov
  • Absencia indikátoru smeroviek

 

Cena: 2119€

(verzia s najmenšou batériou)

Rebríček tých NAJ začneme rovno najhorúcejším kandidátom, a to Vsett 10+. Podľa nezávislých meraní ide o tú najvýkonnejšiu elektrickú kolobežku z “ročníka 2022”. Vsett 10+ je všestranná kolobežka, s ktorou bude jazda po ceste, ale aj v prírode mimoriadnym zážitkom.

Na výber trojica kapacít 60 V batérií (20,8; 25,6 a 28 Ah) dodáva energiu dvom motorom, vďaka ktorým nebude žiadny problém vydať sa aj do strmších kopcov. Za všetko hovorí maximálny výkon 3667 W a rýchlosť na úrovni 67,41 km/h, ktorú Vsett 10+ dosiahne za 16 a pol sekundy.

Nemusíte sa tiež báť, že by ste výkon nevedeli skrotiť na nerovných povrchoch. Krásne hladenie nerovností bude hračkou pre 10-palcové nafukovacie pneumatiky a dvojicu pružinových tlmičov, ktoré fungujú perfektne aj pri ľahších jazdcoch.

Potrpíte si okrem jazdných vlastností na to, aby kolobežka dobre vyzerala? Potom vás isto poteší žlto-čierne zhotovenie konštrukcie a výbava plná moderných vychytávok ako NFC čítačka, plne farebný displej či smerovky.

Aj napriek tomu, že s touto elektrokolobežkou môžete brázdiť lesné cestičky, konštruktéri nezabudli na jej praktickosť. Jednoduché skladanie, vyvýšená zadná plocha na státie alebo sklápacie riadidlá prispejú k tomu, že sa Vsett 10+ stane neodmysliteľnou súčasťou každodenného života.

Všetky detaily o Vsett 10+ sa dozviete z našej recenzie. A keď sa vám nechce čítať, rovno si naše zhodnotenie pozrite na videu:

 

 

#2 Vsett 9+

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 46,39 km/h
Maximálny testovaný výkon: 1580 W
Maximálny dojazd: 70 - 100 km (v závislosti od veľkosti batérie)
Váha: 28 kg
Nosnosť: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Vsett 9+

 

Výhody
  • Prémiová konštrukcia
  • Kompaktné rozmery
  • pohodlie na prašných cestách aj s menšími pneumatikami
Nevýhody
  • Umiestnenie nabíjacích portov
  • Slabý reflektor
  • Odkrytý kábel od zadného motora

 

Cena: 1349€

(verzia s najmenšou batériou)

Menšia, dostupnejšia, no s veľa prvkami výbavy zdedenými od jej väčšej sestry Vsett 10+. Aj preto Vsett 9+ nepohrdne ľahkým terénom či dlhším výjazdom. No na rozdiel od väčšieho súrodenca je ľahšia o takmer 10 kíl (záleží od konfigurácie), preto bude skladnosť a prenášanie Vsett 9+ ešte jednoduchšie.

Praktickosť tejto elektrokolobežky aj vďaka 8,5-palcovým nafukovacím pneumatikám nie je jej jedinou prednosťou. Jedinečnosť spočíva v kombinácii výkonu, dojazdu a pohodlia, ktoré Vsett 9+ približujú k prémiovým modelom.

Budúci majitelia sa tak môžu tešiť na maximálnu rýchlosť 46,39 km/h a maximálny dojazd od 70 do 100 km, podľa veľkosti batérie. Takýto dojazd je v rámci svojej kategórie bezkonkurenčne najlepší. Verte nám, že ani po takej porcii kilometrov nebudete unavený, keďže o pohodlie a bezpečnosť sa stará kyvné pružinové tlmenie spolu s dvojicou kotúčových bŕzd.

Keď sme spomínali, že Vsett 9+ už skutočne dosahuje prémiovejší charakter, mysleli sme tým okrem dvojice motorov s maximálnym výkonom 1580 W aj prvky jej výbavy. Pri kolobežkách v rovnakej kategórii len ťažko nájdete kombináciu pevnej konštrukcie, dostatočnej sily na výjazd do kopcov, kotúčových bŕzd a moderných častí ako čítačka NFC čipu pre zapnutie kolobežky, prepínanie troch úrovní výkonu či možnosti rýchlonabíjania cez dva konektory.

Kompletnú recenziu aj tejto kolobežky, kde sa dozviete ďalšie detaily, ale aj plusy a mínusy, nájdete na videu nižšie:

 

#3 Inokim OXO

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 56,50 km/h
Maximálny testovaný výkon: 2086 W
Maximálny dojazd: 94,53 km (v závislosti od veľkosti batérie)
Váha: 34 kg
Nosnosť: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Inokim OXO

 

Výhody
  • Postupný nástup výkonu
  • Bezpečnosť
  • Bezúdržbovosť
  • Dizajn
  • Letmé zavesenie kolies
Nevýhody
  • Absencia rýchleho nabíjania
  • Skladací mechanizmus
  • Osvetlenie
  • Vyvýšená časť nášlapnej plochy
  • Nesklopné riadidlá

 

Cena: 2149€

(verzia s menšou batériou)

 

Potrpíte si na tom, aby vaša elektrokolobežka nielen svižne a pohodlne jazdila, ale aj dobre vyzerala? V tom prípade viac nehľadajte. Inokim OXO je voľba presne pre vás. Ako jediná zo zoznamu najlepších elektrických kolobežiek 2022 sa môže pýšiť prestížnym ocenením Red dot desing awards.

Design však nie je to jediné, čím Inokim OXO dokáže očariť. Už len výsledky dojazdu na úrovni takmer 95 kilometrov a výkonu 2086 W napovedajú, že každý, kto hľadá dobrodružstvo počas jazdy na elektrickej kolobežke, tomu ho OXO dopraje. Veď patrí do kategórie elektrických kolobežiek s rýchlosťou 60 km/h. V nezávislom testovaní sme jej totiž namerali rýchlosť 56,5 km/h.

Vietor vo vlasoch vám navyše nebude viať nielen v meste, ale aj mimo neho. Po vjazde na nerovnosti ani nespoznáte, že sa pod kolesami zmení terén. Za to môže elastomérové odpruženie s letmým zavesením nafukovacích kolies. Toto pruženie je nielen bezúdržbové, ale tlmí aj tie najmenšie vibrácie, čo z jazdy robí extrémne pohodlný zážitok.

Systém asymetrického zavesenia kolies, vďaka ktorému si môžete nastaviť aj výšku podvozky, si Inokim nechal patentovať. V kombinácii s oceneným designom tak ide o skutočne výnimočný stroj pre každého kolobežkového nadšenca.

Inokim OXO vzbudila vášne aj Max Blinkera, preto ak sa chcete o tejto elektrokolobežke dozvedieť viac, prečítajte si jej kompletnú recenziu, alebo si ju rovno pozrite v akcii vo videu:

 

#4 Dualtron Mini Dual Brake

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 46,15 km/h
Maximálny testovaný výkon: 1024 W
Maximálny dojazd: 86,98 km (v závislosti od veľkosti batérie)
Váha: 22 kg
Nosnosť: 100 kg

 

 

Výhody a nevýhody Dualtron Mini Dual Brake

 

Výhody
  • Podhodlie so 4 pružinami
  • Dizajn
  • Skladnosť
  • Vodeodolnosť IP54
Nevýhody
  • Slabšie brzdy

 

Cena: 1449€

(verzia s väčšou batériou)

Keď sa povie moderná elektrická kolobežka do mesta, ako jedna z prvých nám napadne Dualtron Mini. Praktická, pevná, pohodlná, navyše svižná a vyskladaná v oku lahodiacom designe. Jednoducho všetko, čo od mestskej kolobežky očakávate, no predsa s niečím navyše.

Tým niečím je prvotriedny komfort vďaka štyrom pružinovým tlmičom. Podobný podvozok je v kategórii menších mestských kolobežiek skutočnou raritou. Okrem toho jej tak nesmie chýbať možnosť jednoduchého a rýchleho skladania, čo Dualtron Mini s odolným sklápacím systémom zvláda na výbornú.

Výrobcovia pamätali aj na bezpečnosť, a tak majiteľov poteší prítomnosť dvoch bezúdržbových bubnových bŕzd, odolnosť voči vode IP54 a výrazné LED osvetlenie na boku tyče riadenia.

Pre fanúšikov dynamickej jazdy nemôžeme nespomenúť špičkový výkon 1024 W a maximálnu rýchlosť v hodnote 46,15 km/h. A čo dojazd? Ten sa v nezávislom testovaní dokázal vyšplhať na 86,98 km. Potrebujete ešte viac, aby ste sa do Dualtron Mini Dual Brake zaľúbili?

 

#5 ZERO 10X

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 61,18 km/h
Maximálny testovaný výkon: 2050 W
Maximálny dojazd: 88,84 km (v závislosti od veľkosti batérie)
Váha: 32 kg
Nosnosť: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Zero 10X

 

Výhody
  • Možnosť použiť dve nabíjačky
  • Zvládne aj náročný terén
  • Praktickosť a skladnosť
Nevýhody
  • Pri rýchlosti nad 50 km/h tendencia k oscilácii riadidiel po odľahčení predného kolesa
  • Potreba skúsenejšieho jazdca alebo dodatočnej inštalácie tlmiča riadenia
  • Chýba motorová brzda a rekuperácia

 

Cena: 1999€

(najsilnejšia verzia)

 

Extrémny výkon, dojazd, rýchlosť a k tomu taká skladná, že ju zmestíte do kufra auta? Áno! Ak ste ešte o ZERO 10X nepočuli, je na čase ju zaradiť do vášho zoznamu horúcich kandidátov novej elektrickej kolobežky. Druhý najvyšší model od tohto výrobcu totiž patrí do kategórie prémiových, ale dostupnejších kolobežiek.

Ide o jednu z najuniverzálnejších kolobežiek na trhu, ktorá si nájde svoju klientelu jednak medzi vyznávačmi rýchlej jazdy, ale aj fanúšikmi výletov do prírody. Dva motory s nameraným výkonom 2050 W riadenými dvojicou chladených regulátorov zaručujú optimálnu teplotu aj vtedy, keď ZERO 10X zoberiete na dlhý výjazd do kopcovitého terénu. Zároveň dokážete z kolobežky vytiahnuť maximálnu rýchlosť 61,18 km/h.

Samozrejmosťou sú dve hydraulické brzdy a pružinový podvozok, ktorého výšku si môžete sami regulovať. Oproti konkurentom vo svojej kategórii však vyniká svojou skladnosťou, čo určite oceníte pri každodenných presunoch v meste. Nehovoriac o krásnom, červeno-čiernom lakovaní, s ktorým budete na cestách stredobodom pozornosti.

 

#6 E-Twow GT SL

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 34,67 km/h
Maximálny testovaný výkon: 640,4 W
Maximálny dojazd: 31,59 km
Váha: 13,2 kg
Nosnosť: 110 kg

 

 

Výhody a nevýhody E-Twow GT SL

 

Výhody
  • Ultra-ľahká a ultra-skladná
  • Ovládanie cez Bluetooth
  • Dizajn
  • Bezúdržbovosť
Nevýhody
  • Tvrdšie a menej priľnavé pneumatiky

 

Cena: 1099€

(najsilnejšia verzia)

 

Celý rad elektrických kolobežiek sa môže pýšiť parametrami ako výkon, rýchlosť alebo dizajn, v ktorých budú vynikať. Netreba tiež podceňovať také vlastnosti ako hmotnosť, praktickosť alebo skladnosť. Presne to sú hlavné prednosti modelu E-Twow GT SL – ultraľahkej kolobežky ako stvorenej do mesta.

Že je E-Twow drobnou elektrokolobežkou ešte neznamená, že by sa musela hanbiť za svoje jazdné parametre. Veď výkon 640,4 W, maximálna rýchlosť 34,67 km/h a dojazd 31,59 km patria medzi nadpriemerné hodnoty spomedzi jej podobných modelov.

Tie skutočné benefity sa skrývajú v jej každodenných vychytávkach. Povedzte sami, ktorá z kolobežiek ponúka absolútnu bezúdržbovosť vďaka bubnovým brzdám, plným pneumatikám, automatickému svieteniu či povrchom, ktorý očistíte len mokrou handrou? Stačí ju preto len nabíjať a jazdiť, a to doslova.

Čerešničkou je už len ovládanie cez Bluetooth z vášho telefónu a systém jednoduchého zloženia kolobežky, ktoré zabezpečí, že ju odložíte hoci aj pod stoličku v kaviarni. Bez debaty tak patrí medzi modely, ktoré poskytujú najlepší pomer medzi váhou, skladnosťou, výkonom, pohodlím a cenou.

 

#7 HX X8

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 23,29 km/h
Maximálny testovaný výkon: 425,5 W
Maximálny dojazd: 33,36 km
Váha: 17 kg
Nosnosť: 100 kg

 

 

Výhody a nevýhody HX X8

 

Výhody
  • Odnímateľná batéria
  • Tri brzdy
  • Ochrana proti vode IP54
Nevýhody
  • Nižší dojazd
  • Absencia pruženia

 

Cena: 529€

 

V hlavnej úlohe minimalizmus okorenený o praktické vychytávky. To je HX X8 – najväčšia, no oveľa pohodlnejšia konkurencia mestských kolobežiek Xiaomi.

Ideálny model pre jazdcov, ktorí s jazdou na elektrických kolobežkách len začínajú. V meste vás s dojazdom 33,36 km a rýchlosťou 23,29 km/hprevezie vás všade tam, kde práve potrebujete. No s 10-palcovými pneumatikami to bude jazda oveľa príjemnejšia než pri podobných modeloch z rovnakej kategórie.

Zároveň sa nemusíte obávať, že by vám po prejazde plytkou mlákou hrozila porucha. HX H8 totiž disponuje ochranou IP54 proti striekajúcej vode zo všetkých strán. Ak k tomu prirátate trojicu bŕzd, o bezpečnosti jazdy nemusíte mať pochýb.

Tromfom oproti konkurencii je však v tyči riadenia. Na nej je pripevnená odnímateľná batéria. Keď si teda ku HX X8 dokúpite ešte jednu batériu, môžete si jej dojazd jednoduchou výmenou batérií zdvojnásobiť.

 

#8 Dualtron Victor

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 71,44 km/h
Maximálny testovaný výkon: 2871 W
Maximálny dojazd: 91,75 km
Váha: 32 kg
Nosnosť: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Dualtron Victor

 

Výhody
  • Rýchlosť
  • Pohodlné elastomérové pruženie
  • Deliteľné ráfiky
  • Sklopné riadidlá
Nevýhody
  • Doba nabíjania

 

Cena: 2799€

(verzia s väčšou batériou)

 

Po sérii mestských kolobežiek si slovo opäť berie jeden z tých extrémnejších modelov. A veruže medzi ne patrí zaslúžene. Dualtron Victor je zo zoznamu najlepších kolobežiek 2022 tou najrýchlejšou.

V nezávislom testovaní sa tachometer zastavil na úrovni 71,44 km/h, a to za 25,82 sekundy. Ako už asi tušíte, Dualtron Victor sa bude najlepšie cítiť práve za mestom, kde môže naplno rozbaliť svoj výkon 2871 W.

Nezľakne sa ani nerovných povrchov, keďže stabilitu jazdy aj vy vysokých rýchlostiach hravo zvládne elastomérové odpruženie a 10-palcové nafukovacie pneumatiky. Vy zatiaľ budete môcť zaujať pevný postoj na zadnom nášľape a podsvietenej platforme.

Ako modernej elektrickej kolobežke nesmie Dualtron Victor chýbať ľahko čitateľný displej EYE, hydraulické brzdy ZOOM, ale aj sklápateľné riadidlá, takže výrobca nezabudol ani na jej praktickosť.

Keď už je reč o praktickosti, ako budúci majiteľ či majiteľka isto nepohrdnete tromi portami pre rýchle aj externé nabíjanie, či deliteľný ráfik pre jednoduchšiu opravu defektu. Skrátka, elektrická kolobežka na každodenný dojazd do práce, ale aj víkendové dobrodužstvá, ktoré vás nikdy neomrzia.

 

 

#9 SXT Monster

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 60 km/h
Maximálny testovaný výkon: 3000 W
Maximálny dojazd: 25 – 65 km (v závislosti od modelu)
Váha: 47 kg – 55 kg (v závislosti od modelu)
Nosnosť: 140 kg

 

 

Výhody a nevýhody SXT Monster

 

Výhody
  • Konštrukcia ideálna do terénu
  • Drevená nášľapná plocha
  • Robustná konštrukcia a kolesá
  • Sedadlo
Nevýhody
  • Vyššia váha
  • Malý dojazd (s olovenou batériou)
  • Skladnosť

 

Cena: 1599€

(verzia s olovenou batériou)

 

Do rebríčka tých najlepších elektrických kolobežiek za rok 2022 sa dostal aj jeden stroj pre skutočných vyznávačov extrému. SXT Monster je malý “monster truck”, ktorý sa nezľakne ani toho najhoršieho terénu.

So širokými pneumatikami a vzorkou ako na terénnom aute sa bude najlepšie cítiť práve na nespevnených cestách a trasách plných nerovností. Vy si počas toho budete pohodlne sedieť na integrovanom sedadle a žehlenie nerovností necháte na zdvojené tlmiče vpredu aj vzadu.

Každá súčiastka SXT Monster je pripravená na najvyššiu záťaž, preto aj plast na nášľapnej ploche vystriedala drevená doska. Nemusíte sa báť, že by ste túto extrémnu kolobežku nemali v teréne pod kontrolou. Tyč riadenia, ako aj sedlovka je výškovo nastaviteľná pre každý typ postavy.

Nezostáva tak už nič iné, len ísť výkon 3000 W preveriť do kopcov. Na lesnej rovinke si zase môžete otestovať maximálnu rýchlosť SXT Monster na úrovni 60 km/h. A že si toto dobrodružstvo bude môcť užiť dlho! Kapacita Li-Ion batérie vám totiž vystačí na 55 km. Ostáva už len otázka, ktorú z terénnych ciest pôjdete zjazdiť ako prvú.

 

#10 Vsett 8+

 

Maximálna testovaná rýchlosť: 36,78 km/h
Maximálny testovaný výkon: 1498 W
Maximálny dojazd: 46,99 km
Váha: 21 kg
Nosnosť: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Vsett 8+

 

Výhody
  • Jediná v kategórii s dvomi motormi
  • Jednoduché skladanie
  • 2 nabíjacie porty a rýchlonabíjanie
  • LED svetelný pásik na tyči riadenia
  • “Bezúdržbové” bubnové brzdy a pneumatiky
Nevýhody
  • Vyššia váha
  • Prenášanie vibrácií z plných pneumatík
  • Nižšia maximálna rýchlosť
  • nášľapná plocha náchylná na deformáciu

 

Cena: 1249€

 

Z terénu sa opäť presunieme do mesta, kde sa naplno prejaví potenciál 8,5-palcovej kolobežky Vsett 8+. Nielen ľúbivý design v zelených odtieňoch, ale najmä bezúdržbovosť sú hlavnými prednosťami tohto moderného stroja.

Podobne ako E-Twow GT SL, aj Vsett 8+ patrí do kategórie kolobežiek, ktoré v podstate stačí len nabíjať a potom na nich jazdiť. Zárukou minimálnej údržby sú plné kolesá, ktoré nemôžu dostať defekt, ale aj bubnové brzdy vpredu aj vzadu. Oproti konkurentom má jedno eso v rukáve, ktorým sú dva motory. Tie v špičke dodávajú výkon 1498 W, takže Vsett 8+ nebude mať problém doviezť vás domov, ani keď bývate na kopci.

Jazdci na jednoduchých mestských kolobežkách sa na vás nebudú chytať ani na rovinkách, keďže táto malá mašinka dokáže ísť až 36,78 km/h. V kombinácii s jej skladnosťou, modernými prvkami výbavy ako NFC čítačka čipov, LCD displej alebo nabíjanie dvoma portami si do mesta naozaj nemôžete želať nič lepšie.

Ako si Vsett 8+ vedie v porovnaní všetkých parametrov s ostatnými konkurentmi a aké pocity sme si z jazdenia na nej odniesli? Klikajte na videorecenziu a všetko sa dozviete:

 

 

Nielen tie najlepšie elektrické kolobežky 2022 z pohľadu obľúbenosti, ale aj mnoho ďalších modelov za najnižšie ceny nájdete na webe Max Blinker. Nezabudnite tiež sledovať náš YouTube kanál, kde pravidelne nájdete najnovšie videá elektrických kolobežiek, ich recenzie, unboxingy a veľa ďalšieho.

Kategórie

Do košíka ste si vložili
Množstvo
Celkom
There are 0 products in your cart. There are 0 products in your cart.
Celkom (s DPH)
Pokračovať v nákupe